Reservations

1 Room2 Adults

Reservation Enquiries

Green Key

Park Plaza Vondelpark, Amsterdam

Wij zetten ons in voor een gezondere, schonere en veiligere wereld!
Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een zo milieuvriendelijk mogelijke bedrijfsvoering.

Green Key Goud
Wij zijn Green Key gecertificeerd op het hoogst haalbare niveau; Goud. We hanteren een duurzaamheidsbeleid omdat wij ons bewust zijn van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de natuurlijke omgeving en de maatschappij. Een hotel is een grootverbruiker en wij vinden dat we onze bedrijfsvoering zo verantwoordelijk mogelijk moeten inrichten, zodat onze omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft.
Om dit te realiseren maken wij bewuste keuzes. Wij zijn continue op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Voor meer informatie over Green Key, zie www.GreenKey.nl.
Wij krijgen begeleiding van Green Label Service, expert op het gebied van duurzaamheid binnen hotels. Zij ondersteunen ons in het behalen van de Green Key certificering en helpen ons ook om actief op de hoogte te blijven van MVO-ontwikkelingen. Daarnaast, om er zeker van te zijn dat ons duurzaamheidsbeleid in acht wordt genomen gedurende dagelijkse werkzaamheden heeft Park Plaza Vondelpark een “Green Team” ingericht. Dit team is verantwoordelijk het onderzoeken en aankaarten van verduurzamingsmogelijkheden binnen het hotel. Maaike Slok is de hotelmanager en Green Team coördinator en herziet jaarlijks het Green Team op actualiteit.

People, Planet & Profit
In onze bedrijfsvoering schenken wij aandacht aan de drie P’s: Profit, Planet en People. Duurzaam ondernemen betekent voor ons namelijk dat wij naast het streven naar winst (Profit), ook rekening houden met de impact van onze activiteiten op het milieu (Planet) en tevens een positieve invloed willen hebben op de mensen binnen en buiten ons bedrijf (People). Hoe beter de balans tussen deze drie P’s, des te duurzamer de resultaten voor ons als hotel evenals de samenleving.

People
• Respect voor verschillende culturen, religies en elkaars opvattingen
• Zorg dragen voor de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers
• Zorg dragen voor de tevredenheid van onze gasten, leveranciers, medewerkers en partners
• Bijdragen aan de lokale, economische en sociale ontwikkeling

Planet
• Het minimaliseren van onze impact op het milieu

Profit
• Lange termijn-investeringen in de vorm van training en ontwikkelingsmogelijkheden voor onze medewerkers
• Hanteren van een duurzaam inkoopbeleid
• Genereren van opbrengst/winst, een bedrijf dat niet blijft bestaan is per definitie niet duurzaam

Sociale Betrokkenheid
Wij proberen zowel onze buren, als onze gasten, medewerkers en leveranciers mee te nemen in onze duurzaamheidsdoelstellingen. Dit doen wij door het bewustzijn van onze gasten, medewerkers en leveranciers te verhogen en door maatschappelijk betrokken te zijn.

Bewustzijn verhogen van onze gasten:

• Wij voorzien in de behoeften van onze gasten en inspireren hen om samen met ons te werken aan een betere wereld. Want ook gasten kunnen tijdens hun verblijf een steentje bijdragen door het maken van bewuste keuzes
• We geven de voorkeur aan elektronische communicatie voor al onze externe communicatie (e-mail, elektronische brochures, nieuwsbrieven, offertes, facturen)
• Het verwisselen van handdoeken in de hotelkamers is op aanvraag van de gast
• Het verwisselen van linnengoed in de hotelkamers is na twee nachten of op aanvraag van de gast. Wij hebben hiervoor de SAVE TOMORROW TODAY! actie ingericht, waarbij we aandacht vragen voor het verbruik van energie, water, schoonmaakmiddelen en het steunen van liefdadigheid.
• We moedigen onze gasten aan om vervoer te gebruiken dat geen of weinig vervuiling veroorzaakt; het openbaar vervoer, fietsen, lopen etc. We bieden gasten de mogelijkheid om via ons fietsen te huren en verkopen OV kaarten.

Bewustzijn verhogen van onze medewerkers:

• Om het verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu van onze medewerkers te verhogen, passen we leermethoden toe die hen in staat stellen onze doelen te verwezenlijken. Door middel van het hanteren van werkinstructies (zoals het melden van lekkende kranen aan de technische dienst en het scheiden van afval voor housekeeping) worden onze medewerkers herinnerd aan het voeren van een milieuvriendelijk beleid
• Om ons duurzame beleid voortdurend te verbeteren, worden medewerkers aangemoedigd om input te leveren over hun ideeën ter verbetering.

Bewustzijn verhogen van onze leveranciers:

• Wij streven naar inkoop van duurzame producten en diensten door middel van het aangaan van een actieve samenwerking met verantwoorde leveranciers. We moedigen onze leveranciers aan om hun negatieve impact te verminderen (aantal leveringen, gewichtsreductie, recycle-baarheid van verpakkingen, etc.) en hun duurzame assortiment uit te breiden. Wij hanteren een duurzaam inkoopbeleid en communiceren dit met onze leveranciers.

Maatschappelijke betrokkenheid:

Ook voelen wij ons verantwoordelijk voor de ondersteuning van de ontwikkeling van onze lokale gemeenschap. Daarom steunt Park Plaza Vondelpark ook graag initiatieven ter bevordering van sociale en economische ontwikkeling van de lokale omgeving. Dit doen wij bijvoorbeeld:

• Door ons in te zetten voor meer groen in de buurt. Zo hebben wij een groen dak ingericht en hebben wij diverse planten toegevoegd aan de voorgevel van ons hotel.
• Het design van onze tuin is gemaakt door de lokale tuinarchitect Jelle Koot.
• Ieder jaar lopen wij mee met de Dam-tot-Damloop in Amsterdam om geld in te zamelen voor KIKA.
• Wij verzamelen ook inktcartridges, toners en telefoons en doneren dit aan KIKA en Stichting De Opkikker.
• Hiernaast zijn er ieder jaar nog wisselingen in de verschillende activiteiten waar wij met ons personeel aan mee doen en de goede doelen die wij steunen.

Milieu
Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om van de wereld een gezondere en betere woon- en werkomgeving te maken, streven wij als hotel naar het inkopen van producten met een fair-trade of eco-certificaat of producten die recyclebaar, gerecycled, herbruikbaar, retourneerbaar of lokaal geproduceerd zijn. Bij iedere aankoop van een product houden we rekening met de impact van deze beslissing op het milieu en waar mogelijk nemen wij duurzamere alternatieven mee in onze inkoopoverwegingen. Wij vragen onze leveranciers om met ons mee te denken. Wij geven als hotel de voorkeur aan lokale, gecertificeerde leveranciers of leveranciers die zo verantwoord mogelijk handelen. Het gebruik maken van lokale leveranciers (binnen een radius van 50km) levert aanzienlijk lagere transportkosten en CO2-uitstoot op. Daarnaast vragen wij onze leveranciers om zo efficiënt mogelijk te leveren.
Wij verkopen geen bedreigde diersoorten, de producten daarvan, of items die voortvloeien uit niet-duurzame praktijken. Dit betekent dat “foie gras”, legbatterij eieren en bedreigde vissoorten zoals paling en blauwvintonijn niet kunnen worden opgenomen in de bereiding van ons menu en worden dus ook niet ingekocht door Park Plaza Vondelpark.

We trachten ons afval zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij bijvoorbeeld door te letten op het volgende:
• Verpakkingsmateriaal retoursysteem. Leveranciers worden gevraagd om herbruikbare verpakkingen en containers/pallets te verstrekken en wederom terug te nemen, en te werken met statiegeld op flessen en dozen.
• Indien beschikbaar, wordt gekozen voor verbruiksgoederen die herbruikbaar, retourneerbaar en gerecycled of recyclebaar zijn.
• Om verpakkingsafval te verminderen maken zoveel mogelijk gebruik van bulkproducten. Hiernaast letten wij erop dat we zo min mogelijk gebruik maken van producten die in mono verpakking worden aangeboden. Er is een lijst beschikbaar van mono verpakte items die in het hotel worden gebruikt en er wordt naar alternatieven gezocht waar mogelijk.
• Vanaf 2021 is wegwerp plastic niet meer toegestaan in de wet. Dit betekent een verbod op een selectie van plastic producten voor eenmalig gebruik waarvoor alternatieven op de markt worden aangeboden: wattenstaafjes, bestek, borden, rietjes, roerstokjes, ballonnenstokjes, drinkbekers, bewaarbakjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen of oxo-biologisch afbreekbaar plastic. Deze producten werden door ons al bijna niet meer gebruikt en worden nu dan ook in volledigheid niet meer ingekocht. Indien wij gebruik maken van wegwerp artikelen kopen wij altijd duurzame alternatieven in.
• Wij scheiden ons afval.

Wij gaan zo zuinig mogelijk om met water, energie en schoonmaakmiddelen. Waar mogelijk zorgen wij er ook voor dat onze systemen zo zuinig mogelijk werken. Voorbeelden hiervoor zijn:
• Ieder jaar doet Park Plaza Vondelpark mee met Earth Hour NL – WNF actie: door één uur het licht uit te doen om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering op de natuur.
• Onze voorkeur gaat naar energie-efficiënte verlichting (spaarlampen, LED, etc.)
• Onze computers, schermen en printers zijn energiezuinig en beschikken deze over EnergyStar
• Wij maken gebruik van bewegingssensoren voor de verlichting
• Wij gebruiken een gebouwbeheer systeem voor regeling van verwarming en koeling van verschillende ruimten in het hotel
• Wij hebben hoog rendement CV ketels
• Er komt niet meer dan 9 liter water per minuut uit onze douches en niet meer dan 6 liter water per minuut uit onze kranen.
• Wij hebben een systeem dat de condensatie van de airco opvangt en naar de spoelbakken van de toiletten leidt. Zo wordt dit water hergebruikt.
• Wasprogramma voor handdoeken en bedlinnen op verzoek van de gast, dit bespaart zowel water, energie als schoonmaakmiddelen
• Gebruik van micro-vezeldoekjes vanwege het duurzame karakter en omdat wij dan minder schoonmaakmiddelen hoeven in te zetten.
• Daarnaast maken wij gebruik voor een doseersysteem voor onze schoonmaakmiddelen, zodat we nooit teveel gebruiken.
• Etc.

Wij staan altijd open voor vragen en tips!